Clicky


Industrie produceert weer meer in juli

Industrie produceert weer meer in juli
09-09-2014 10:11 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De industrie produceerde in juli 0,7 procent meer dan in die maand een jaar eerder. In juni kromp de productie nog met 1,3 procent. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde dat dinsdag. Vooral de elektrotechnische- en machine-industrie droegen positief bij aan de groei, met een productiestijging van 6,8 procent.

De dagelijkse productie in de basismetaal- en metaalproductenindustrie groeide met 6,4 procent eveneens hard. Bij de voedings- en genotmiddelenindustrie was de productie op hetzelfde peil als in juli vorig jaar. De chemische industrie en de aardolie- rubber- en kunststofindustrie haalden het gemiddelde weer omlaag met een productiedaling van 1,6 procent. Deze groepen vertegenwoordigen driekwart van de totale industrie.

Op maandbasis nam de productie wel toe, met 1,9 procent. Vergelijkingen op maandbasis fluctueren doorgaans sterk. Zo werd in februari het hoogste productieniveau in zes jaar gemeten, maar volgden daarop fikse dalingen en stijgingen. In juli dit jaar lag de productie 3,3 procent onder het niveau van februari, maar wel iets hoger dan gemiddeld in 2013. (Novum)