Clicky


Opnieuw drie bv's van Jan de Roos failliet verklaard

Opnieuw drie bv's van Jan de Roos failliet verklaard
18-09-2014 10:47 | Faillissementen | auteur De Redactie

LEMMER - Voor de rechtbank van Noord-Nederland zijn op dinsdag 16 september opnieuw drie bv's van Jan de Roos failliet verklaard. Het gaat om Jan de Roos Transport Lemmer BV, Jan de Roos Montage Lemmer BV en Jan de Roos Verhuur BV.

Op 27 mei van dit jaar gingen ook al enkele bv's van Jan de Roos failliet. De eigenaar Jan de Roos startte echter de bedrijven door. De curator wilde niet aan deze doorstart meewerken en weigerde de werknemers te ontslaan. Het UWV op zijn beurt weigerde de werknemers te betalen.

Maar ook Jan de Roos betaalde de werknemers niet. De werknemers spanden samen met FNV Bondgenoten een kort geding aan tegen Jan de Roos om hun achterstallig loon betaald te krijgen. Op vrijdag 22 augustus deed de rechter uitspraak. Ook de rechter oordeelde dat de faillissementen in mei 'voorgekookt' waren en Jan de Roos werd veroordeeld tot het betalen van het achterstallig loon.

Volgens de advocaat van de Roos ligt deze uitspraak ten grondslag aan de recente faillissementen.  De Roos zou het benodigde bedrag, rond de 100.000 euro, niet hebben gehad. In de Leeuwarder Courant zegt mr. Marco Kalmijn: "Voor de werknemers zat er toen weinig anders op dan faillissement aanvragen. Toen de Roos dat hoorde, zei hij: "dat wil ik ze niet aandoen. Dan vraag ik het zelf wel aan."

Volgens Kalmijn ligt het bedrijf van de Roos nu sinds maandag stil en zitten de werknemers werkeloos thuis. De Roos zou niet meer van plan zijn het bedrijf voort te zetten.