Clicky


180 arbeidsplaatsen weg in gevangeniswezen

180 arbeidsplaatsen weg in gevangeniswezen
19-09-2014 18:57 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - In het gevangeniswezen worden komend jaar nog eens 180 arbeidsplaatsen geschrapt. Dat schrijft staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. De ontslagen komen boven op 740 arbeidsplaatsen die eerder al verdwenen. De arbeidsplaatsen verdwijnen omdat er minder cellen nodig zijn.

De bewindsman schrijft dat het 'capaciteitsoverschot' kan oplopen 'tot ruim zevenhonderd plaatsen'. Driehonderd cellen worden daarom omgezet in reservecapaciteit. Ook zouden per jaar niet achthonder maar slechts vierhonderd een enkelband moeten krijgen. Met de maatregelen wordt volgens Teeven voorkomen dat nog meer gevangenissen dicht moeten, wat een veelvoud aan arbeidsplaatsen zou kosten.

Als de onderhandelingen met Noorwegen over het onderbrengen van Noorse gevangenen in Nederlandse cellen leiden tot een akkoord, kan de werkgelegenheid voor mogelijk 'enkele honderden medewerkers' volgens Teeven overigens behouden blijven. Dat daarover wordt gesproken, werd anderhalve week geleden bekend. (Novum)