Clicky


Opnieuw BV van Bas Selman failliet: Frigoline BV failliet

Opnieuw BV van Bas Selman failliet: Frigoline BV failliet
01-10-2014 10:43 | Faillissementen | auteur De Redactie

HUISSEN - Voor de rechtbank van Gelderland is op maandag 29 september Frigoline BV failliet verklaard. De zoveelste BV van Bas Selman die in de afgelopen jaren failliet verklaard is.

Waarom het bedrijf, gevestigd aan de Polseweg 32 in Huissen, failliet verklaard is, is op dit moment nog onbekend. De curator van het failliete bedrijf, mr. Nijhuis was donderdagochtend nog niet in de gelegenheid om verdere toelichting te geven op het zoveelste faillissement van Selman.

Volgens de eigen bedrijfswebsite is Frigoline specialist in geconditioneerde groepage transporten. Frìgoline is, volgens eigen zeggen, een klein bedrijf met circa 25 medewerkers, maar "groot in service en contact naar de klant".

Al vanaf 2009 laat Selman zowel in Nederland als in Duitsland een spoor van faillissementen na onder meer van het transportbedrijf Europe Flyer.

Inval

In 2011 deed de FIOD een inval bij de BAs Selman Groep vanwege het mogelijk niet afdragen van inkomstenbelasting. Een Fiod Woordvoerder vertelde op 15 juni 2011: "De doorzoeking is met name gedaan vanwege niet afgedragen omzetbelasting. De inbeslag genomen administratie wordt onderzocht om er achter te komen of er inderdaad geen omzetbelasting is afgedragen. En als dat zo is om welke bedragen het gaat."

Frauduleus handelen

Ook Ben Selman, voormalig eigenaar van het gesneuvelde Europe Flyer kwam al meermalen in het nieuws vanwege faudeleus handelen. Zo werd hij een jaar geleden, in oktober 2013, door de Hoge Raad veroordeeld tot 14 maanden gevangenisstraf omdat hij fraude heeft gepleegd bij onder meer Europe Flyer.

Het betrof hier fraude met facturen en de omzet. In eerste instantie werd S. in 2009 veroordeeld, hij ging in hoger beroep en kreeg 15 maanden cel. Vervolgens ging Selman in cassatie en de Hoge Raad gaf hem een maand minder.