Clicky


GEFCO gaat met Talgo samenwerken in Rusland

GEFCO gaat met Talgo samenwerken in Rusland
03-10-2014 10:22 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MADRID - De GEFCO Groep, een wereldwijde speler op het gebied van industriële logistiek en Europees leider op het gebied van automotive logistiek, heeft een contract getekend met Talgo, een Spaanse fabrikant van spoorwegmaterieel, voor het transport en de distributie van zes Talgo-treinen in Rusland. Hiermee zet GEFCO zijn expertise in op de Russische markt voor ondernemingen die hun aanwezigheid in Rusland willen vergroten.

Een bilateraal contract tussen Spanje en Rusland

GEFCO Spanje en GEFCO Rusland hebben in het eerste kwartaal van 2014 een contract getekend met het Spaanse bedrijf Talgo, de nationale leider en een van de belangrijkste internationale spelers op het gebied van productie van hogesnelheidstreinen. GEFCO zal verantwoordelijk zijn voor het transport en de distributie van zes passagierstreinen op de trajecten Moskou-Berlijn en Moskou-Kiev, evenals voor het beheren van douaneformaliteiten.

Diego Díaz, Senior Inkoper bij Talgo, zegt: “Vanaf het moment dat we de opdracht van onze klant uit Rusland kregen was het voor ons duidelijk dat we een echte logistieke partner nodig hadden die gegarandeerd goederen onder optimale condities kon leveren en die ons maximale flexibiliteit kon bieden. Bovendien hadden we een sterke partner nodig met ervaring in een complexe markt als de Russische.”

Een geoptimaliseerd transportplan

Om deze bijzondere vracht te vervoeren verzorgt GEFCO Spanje eerst het multimodale transport van de treinen, die al door Talgo zijn gemonteerd en voltooid, van Vitoria (Rivabellosa) naar de Russische haven Oest-Loega (Sint-Petersburg). Vanaf de haven neemt de Russische dochtermaatschappij het over en zorgt voor het uitladen en vervoeren per spoor naar Moskou. De Russische dochter neemt tevens de douaneactiviteiten voor zijn rekening.

Als onderdeel van dit contract zal GEFCO Spanje ook twee tot drie keer per week luchtvrachtdiensten naar Rusland bieden voor reserveonderdelen en componenten.

Pelayo Garcia Comas, Sales en Marketingmanager bij GEFCO Spanje, benadrukt: “Het vermogen van ons salesnetwerk om in te spelen op klantbehoeften heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verwerven van dit contract. Ons internationale netwerk, onze expertise als mondiale speler op het gebied van logistieke integratie en de flexibiliteit waarmee wij onze oplossingen aan klantbehoeften kunnen aanpassen zijn de bepalende factoren in onze samenwerking met een internationaal gerenommeerd bedrijf als Talgo.”

Ontwikkeling in Rusland

Rusland blijft ondanks de uitdagende omstandigheden een groeigebied met prioriteit voor de GEFCO Groep. Zijn nieuwe aandeelhouder, RZD, geeft toegang tot de Russische markt, waar de logistieke sector snel groeit.

Om zijn commerciële ontwikkeling in Rusland en meer in het algemeen in Centraal-Azië te versnellen zette GEFCO begin 2014 een nieuwe structuur op om in te spelen op de behoeften van internationale bedrijven die in deze regio hun diensten willen uitbreiden.

Deze nieuwe structuur bestaat uit een business development-eenheid met vijftig logistieke experts gevestigd in Moskou die per activiteit georganiseerd zijn, met een duidelijke nadruk op twee strategische marktlijnen: High & Heavy en Oil & Gas.

GEFCO is sinds 2003 actief in Rusland en heeft in 2013 6 procent van zijn wereldwijde omzet van 4 miljard euro gerealiseerd in deze regio.