Clicky


Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor veroorzaken ongeval in Winssen

Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor veroorzaken ongeval in Winssen
03-10-2014 17:47 | Ongevallen | auteur De Redactie

ARNHEM - Een 59-jarige vrachtwagenchauffeur uit Milsbeek is veroordeeld  tot een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor vier maanden met een proeftijd van twee jaar voor het veroorzaken van een ongeval in Winssen met een motorrijder.

Bij het bepalen van de strafmaat heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat verdachte geen strafblad heeft. Het opleggen van een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid zou verdachte onevenredig hard treffen doordat hij als beroepschauffeur voor zijn kostwinning afhankelijk is van zijn rijbewijs.

De chauffeur reed op 29 augustus vorig jaar een gelijkwaardige kruising op in Winssen. De man gaf echter geen voorrang aan een motorrijder. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder onder meer drie ribben gebroken heeft en en daardoor geruimte tijd niet heeft kunnen werken.

De chauffeur had twee auto’s van rechts al van ver zien aan zien komen en die voor laten gaan en ook nog een auto van links. Hij had zijn vrachtwagen laten uitrollen en reed direct na de gepasseerde auto’s zonder te stoppen door de kruising op.

Hij had de motorrijder die vlak achter de laatste auto reed niet waargenomen en dacht dat de kruising vrij was met de aanrijding tot gevolg.