Clicky


Koerden bestormen gebouw Tweede Kamer

Koerden bestormen gebouw Tweede Kamer
06-10-2014 23:43 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - In Den Haag heeft een groep Koerdische betogers het gebouw van de Tweede Kamer bestormd. Dat meldt de politie. De groep is het gebouw binnengedrongen en houdt zich op in de hal. Meerdere eenheden van de politie en de ME zijn op het Plein aanwezig om de orde te herstellen. Ze hebben ook honden bij zich.

De politie heeft de ingang van de Tweede Kamer inmiddels afgesloten waardoor niet nog meer mensen naar binnen kunnen. Buiten staat desondanks nog een 'redelijk grote groep' te scanderen, meldt VVD-Kamerlid Bart de Liefde op Twitter. De groep wordt volgens hem steeds groter en er wordt gezwaaid met vlaggen. De 'spontane demonstratie' van de Koerden is gericht tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS), schrijft de VVD'er.

Hij schat dat er zo'n honderd betogers op de been zijn. De politie laat op Twitter weten dat het om 'enkele honderden gaat' en dat de situatie 'volledig onder controle is'. In de hal staat een groep demonstranten met een spandoek waarop de tekst 'stop met zwijgen steun Kobani' te lezen is.

De Tweede Kamer heeft het kabinet maandagavond opgeroepen om een spoedbrief te schrijven over de situatie in het Noord-Syrische grensplaatsje. In en rond Kobani wordt al weken gevochten door Koerdische strijders en IS. (Novum)