Clicky


Michael Phelps zes maanden geschorst na dronken rit

Michael Phelps zes maanden geschorst na dronken rit
06-10-2014 23:45 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Amerikaanse zwembond heeft Michael Phelps voor zes maanden geschorst omdat hij vorige week beschonken achter het stuur zat. De achttienvoudig olympisch kampioen krijgt in die periode geen financiële steun en hij mag bovendien niet meedoen aan het WK in Rusland volgend jaar. Dat meldt USA Swimming maandag.

Phelps betuigde al spijt en kondigde tevens aan dat hij in therapie gaat. Hij werd in Baltimore, waar hij woont, van de weg geplukt. De 29-jarige Amerikaan reed 135 kilometer per uur waar 72 was toegestaan. Ook wisselde hij door dubbele lijnen heen van baan. Toen hij werd aangehouden bleek Phelps onder invloed.

"Als lid van het Amerikaanse zwemteam heb je een duidelijke verplichting om je te houden aan onze gedragscode", zegt directeur Chuck Wielgus van de bond. "Indien een overtreding zich voordoet is het onze verantwoordelijkheid om passende maatregelen te nemen. Michaels overtreding was serieus en vereiste een passende straf."

Toch besluit Wielgus met een positieve noot. "Michael erkent de gevolgen van zijn gedrag, helemaal door zijn status in de sport en neemt de noodzakelijke stappen om zichzelf te verbeteren. Wij steunen hem daarin volledig." (Novum/AP)