Clicky


PGGM snijdt tweehonderd banen weg

PGGM snijdt tweehonderd banen weg
10-10-2014 10:23 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - PGGM schrapt de komende drie jaar tweehonderd banen. Gedwongen ontslagen worden daarbij niet uitgesloten, meldt de pensioenuitvoerder vrijdag. De reorganisatie moet PGGM vanaf 2017 jaarlijks vijftig miljoen euro aan kostenbesparing opleveren.

Het personeel van PGGM is donderdag ingelicht. Alle afdelingen worden geraakt. De pensioenuitvoerder bespreekt de gevolgen van de plannen eind deze maand met de bonden. Bij PGGM werken 1300 mensen.

PGGM wil inkrimpen om 'wendbaarder en slagvaardiger' te worden, stelt bestuursvoorzitter Else Bos in een verklaring. Dat is nodig omdat de Nederlandse pensioenmarkt 'steeds dynamischer' wordt. De organisatie wil het baanverlies opvangen door 'efficiënter te gaan werken'.

De kostenbesparing moet de dienstverlening van PGGM goedkoper maken. De operatie moet behalve lagere kosten ook nieuwe diensten genereren, meldt de pensioenuitvoerder.

PGGM beheerde op 1 september een vermogen van 178 miljard euro. De fondsen die bij PGGM zijn aangesloten hebben gezamenlijk tweeënhalf miljoen deelnemers. (Novum)