Clicky


Fiat Chrysler stoot Ferrari af

Fiat Chrysler stoot Ferrari af
29-10-2014 14:47 | Buitenland | auteur De Redactie

MILAAN - Fiat Chrysler gaat in de toekomst verder zonder het luxemerk Ferrari. De bouwer van de rode sportwagens wordt losgesneden van het moederbedrijf en voor een deel naar de beurs gebracht. Dat liet de topman van het fusiebedrijf Sergio Marchionne woensdag weten bij het presenteren van de cijfers over het derde kwartaal.

Het afstoten van Ferrari is bedoeld om kapitaal op te halen voor de ambitieuze toekomstplannen van Fiat Chrysler. Na het lossnijden van de autobouwer wordt ongeveer tien procent van de aandelen naar de beurs gebracht. Het overige belang in Ferrari wordt verdeeld onder de aandeelhouders van Fiat Chrysler.

Fiat en Chrysler gingen in augustus officieel samen, nadat het Italiaanse Fiat in januari al had aangekondigd het Amerikaanse Chrysler over te nemen. Sinds halverwege deze maand is het bedrijf genoteerd aan de beurs in New York. Het juridische hoofdkantoor van Fiat Chrysler zit echter in Nederland, terwijl de autobouwer Londen als fiscale standplaats heeft. (Novum/AP)