Clicky


Warmste 1 november ooit is een feit

Warmste 1 november ooit is een feit
01-11-2014 16:57 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De temperatuur in De Bilt is zaterdag rond het middaguur opgelopen tot boven de 17,3 graden. Daarmee is het officieel de warmste 1 november ooit in Nederland. Dat meldt Weerplaza. Hoe hoog het kwik precies uitkomt is nog niet te zeggen. Pas tussen 15.00 uur en 16.00 uur wordt de hoogste temperatuur van de dag bereikt.

De temperatuur in De Bilt is bepalend voor landelijke records, maar ook het lokale warmterecord is volgens Weeronline.nl al gebroken. Het is op 1 november nog nooit zo warm geweest als vandaag in het Limburgse plaatsje Ell. Daar bereikte de temperatuur halverwege de middag een temperatuur van 21,8 graden. Het vorige record stond op naam van Maastricht, daar werd het op 4 november 1994 21,1 graden.

Normaal gesproken wordt het in De Bilt op 1 november niet warmer dan 11 graden. Overigens is de warmste novemberdag ooit volgens Weeronline.nl ook nog haalbaar. Op 3 november 2005 werd het 18,7 graden in De Bilt. Een woordvoerder van de weerdienst verwacht later op de dag een nieuw record in de boeken te kunnen schrijven.

Zondag is het ook nog warm, maar wel iets minder dan nu. Het wordt dan bewolkt en hooguit 16 graden.
(Novum)