Clicky


Chauffeurs Hoyer bang voor baanverlies

Chauffeurs Hoyer bang voor baanverlies
01-11-2014 17:11 | Transport | auteur Marcel van der Voort

ROTTERDAM - De directie van Hoyer in Rotterdam beweert tot nu toe stellig dat er van een reorganisatie geen sprake is. Ook zouden er geen problemen zijn bij deze onderneming. Tijdens een bijeenkomst zaterdag in Gorinchem zijn 55 chauffeurs unaniem: er is veel mis.

"Bij de bijeenkomst van CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten waren zowel leden als niet leden van de vakbonden", verklaart Birgitte Staal van CNV Vakmensen.

"Wij zijn de afgelopen periode regelmatig door verschillende mensen benaderd. En kwamen erachter dat er iets aan de hand is bij dit bedrijf", vertelt Staal.

En vervolgt: "Regelmatig moeten er mensen vanwege arbeidsomstandigheden, of andere invulling van het werk weg. Dat zien wij als een reorganisatie. Het bedrijf ontkent dat."

"Ze roepen: Het is geen reorganisatie." Het blijkt steeds om kleine aantallen werknemers te gaan. Van hen is bekend dat ze geconfronteerd werden met bijvoorbeeld gereden schades uit het verleden en dat gekoppeld werd aan niet goed functioneren.

Staal: "Ook merken wij dat de chauffeurs die van de Rijke komen anders worden behandeld. Ze werken volgens andere arbeidsvoorwaarden. Tijdens de bijeenkomst met de werknemers zaterdag is ons gevoel dat er wel een reorganisatie is bevestigd en versterkt."

Contact werkgever

Staal: "Met de werknemers hebben wij afgesproken dat er contact wordt opgenomen met de werkgever. Met het verzoek om samen om de tafel te gaan. Wij willen een confrontatie. Dat hoeft geen harde te zijn. Wij willen ze de gelegenheid geven om naar aanleiding van de bijeenkomst een en ander te weerleggen."

"Ik merk dat chauffeurs bang zijn dat ze op een lijstje staan en ook hun werk gaan verliezen."

En tenslotte: "Het is de bedoeling dat wij rond eind november de betrokken chauffeurs weer gaan zien en spreken."

Bij het genoemde bedrijf was zaterdagnamiddag niemand van de directie bereikbaar voor commentaar. Eerder heeft het bedrijf laten weten niets gemerkt te hebben van onrust bij het personeel.