Clicky


Doden bij bootongeluk Istanbul

Doden bij bootongeluk Istanbul
03-11-2014 11:13 | Buitenland | auteur De Redactie

ISTANBUL - Een ongeluk met een boot even ten noorden van de Bosporus bij Istanbul heeft maandag aan zeker 22 mensen het leven gekost. Zes opvarenden zijn gered. Naar twaalf mensen wordt nog gezocht, heeft het bureau van de gouverneur van Istanbul meegedeeld.

Volgens een woordvoerder van het Turkse leger vervoerde de boot vermoedelijk illegale migranten uit Afghanistan en Syrië. Zeven vaartuigen van de kustwacht, een ploeg duikers, een helikopter, twee politievaartuigen en diverse vissersboten zoeken nog naar mogelijke overlevenden.

Het is niet bekend waardoor de boot gezonken is. Ook de plaats van vertrek is onduidelijk. Het schip zond maandagochtend vroeg op een kilometer of vijf ten noorden van de Bosporus een noodsignaal uit, aldus de staf van de gouverneur van de Turkse metropool. De kustwacht maakte eerder op de dag melding van 24 doden, maar dat bleek te hoog geschat.

Volgens een van de vissers die deelnemen aan de zoektocht naar drenkelingen 'waren overal dode lichamen te zien'. "Het was onmogelijk ze niet te zien (...). Ze hadden zwemvesten aan." (Novum/AP)