Clicky


Nieuwe trailers C. van Heezik Vrieslogistiek vol innovaties

Nieuwe trailers C. van Heezik Vrieslogistiek vol innovaties
03-11-2014 13:26 | Trailers | auteur De Redactie

C. van Heezik ambieert als specialist de beste dienstverlener te zijn op het gebied van distributie en warehousing van diepvriesgoederen. De aanschaf van een 20-tal nieuwe trailers sluit hier goed bij aan. De trailers zijn voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van realtime temperatuurrapportage. Ook wordt de transportplanning automatisch gealarmeerd als de temperatuur in de trailer een kritische waarde bereikt.

De trailers beschikken daarnaast over Storrwal deuren. Deze sluiten de trailer hermetisch af en garanderen een optimale temperatuur van de lading. Directeur Berends: "Voorheen maakten we gebruik van flappengordijnen in de trailers. Aangezien onze trailers zeer intensief worden gebruikt in de winkeldistributie sneuvelde er nog wel eens een flap. We testen nu bijna een jaar met de nieuw ontwikkelde Storrwal deuren en deze blijken zeer robuust. Ook blijkt uit de temperatuurmetingen dat ze veel beter werken dan de traditionele flappengordijnen."

In verband met het continue streven naar duurzaamheid zijn alle nieuwe trailers voorzien van het zogenaamde optiload optiturn systeem. Door het liften van de assen is er minder rolweerstand waardoor het verbruik per kilometer geoptimaliseerd wordt. Door de Storrwal deuren verbruiken de koelmotoren ook minder brandstof. De nieuwe trailers dragen daarom bij aan het streven naar meer duurzaamheid van de logistieke operatie.

Per 1 november 2014 zijn alle trailers in gebruik genomen. Ook de bestaande trailers in de vloot zijn per die datum uitgerust met de temperatuursoftware en de Storrwal deuren.