Clicky


Brandstoflekkage bij TinQ tankstation

Brandstoflekkage bij TinQ tankstation [+foto]
04-11-2014 10:25 | Gevaarlijke Stoffen | auteur De Redactie

ZANDVOORT - De Boulevard Bartnaart richting Haarlem is dinsdagochtend tijdelijk afgesloten geweest door een grote brandstoflekkage bij een tankstation. Een chauffeur van een tankwagen was het TinQ tankstation met benzine aan het vullen toen het rond kwart voor acht misging. De installatie die ervoor moet zorgen dat het vullen stopt als de tank vol is werkte niet goed. Hierdoor morste de tankwagen zo’n 200 á 300 liter benzine op de weg.

Diverse brandweereenheden en de politie kwamen met spoed ter plaatse om assistentie te verlenen. Vanwege de gemorste benzine is de Boulevard Barnaart richting Haarlem afgesloten voor het verkeer. Omdat de Zandvoortselaan via Bentveld momenteel ook is afgesloten vanwege werkzaamheden mocht het verkeer via de busbaan het tankstation passeren.

De brandweer heeft een deel van de benzine opgevangen en in een vat gedaan. De putten, waar ook een deel van de benzine in terecht is gekomen, zijn afgedekt. Rond half negen kon de Boulevard Barnaart weer worden vrijgegeven. Diverse instanties zijn ingeschakeld om de zaak verder af te handelen.

©Foto: Michel van Bergen