Clicky


FNV Bondgenoten bij DSV op de bres voor eerlijke beoordeling

FNV Bondgenoten bij DSV op de bres voor eerlijke beoordeling
05-11-2014 10:43 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - FNV Bondgenoten maakt zich sterk voor een eerlijke beoordelingsmethode bij DSV Solutions. Rond dit beoordelingssysteem is een impasse ontstaan door een verrassende actie van de centrale ondernemingsraad (COR) van het transportbedrijf.

Het gaat met name om het onderdeel ‘Houding en Gedrag’ in de bestaande beoordelingsmethode. De vakbondsleden gaven al eerder te kennen dit onderdeel te willen schrappen en in september sloot de directie van DSV Solutions zich daarbij aan. Nu heeft de centrale ondernemingsraad echter plotseling laten weten niet akkoord te gaan met deze wijziging. DSV kan de regeling niet veranderen zonder de toestemming van de COR, zodat nu de oude beoordelingsmethode van kracht blijft.

Gemiste kans

Volgens Henri Janssen, bestuurder van FNV Bondgenoten, een gemiste kans: “Onze leden vinden dat DSV de beoordeling ge(mis)bruikte om zo minder salarisverhoging of bonus uit te hoeven keren. Dit beoordelingssyssteem is willekeurig en lokt vriendjespolitiek uit. Dat is uiteraard niet de bedoeling van een eerlijke beoordelingsmethode. Je werkt goed of niet. En als je goed werkt, moet dat ook zo worden vastgelegd.”

Salarisverhoging gekoppeld aan beoordeling

Doordat voor de werknemers van DSV een eventuele salarisverhoging is gekoppeld aan de beoordeling, is op dit moment een eerlijke beoordelingsmethode voor hun inkomen cruciaal. Janssen: “Een eerlijke beoordelingsmethode dient objectief en transparant te zijn en daarom mag ‘Houding en Gedrag’ geen onderdeel zijn van die beoordelingsmethode. Er zou enkel moeten worden geoordeeld over de resultaatgebieden uit de functieomschrijving.”

DSV Solutions

DSV Solutions Nederland maakt samen met DSV Road en DSV Air and Sea onderdeel van DSV. Bij DSV Solutions Nederland werken circa 820 mensen; het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, Beek Maastricht, Bergen op Zoom, De Moerdijk, ’s-Heerenberg, Venlo en Venray.