Clicky


DB Schenker Logistics investeert in jongeren

DB Schenker Logistics investeert in jongeren
08-11-2014 09:54 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Met de opening van een permanente stand in het Educatief Informatiecentrum Mainport Rotterdam (EIC) op de landtong in Rozenburg zet DB Schenker Logistics Nederland verder in op het investeren in jongeren. Doelstelling is om jongeren kennis te laten maken met de logistieke sector en beroepsmogelijkheden in de logistiek.

Paul Boers, director Human Resources: "Wij vinden het belangrijk om jongeren te interesseren voor onze dynamische bedrijfstak. Logistiek biedt zoveel mogelijkheden op allerlei niveaus en in diverse functies. Samen met het EIC kunnen we een grote groep bereiken. Onlangs hebben we ook het Jongerenakkoord van SterkTeam ondertekend. We moeten als bedrijfsleven de handen ineenslaan en de kansen voor jongeren op werk vergroten."

DB Schenker Logistics Nederland richt zich onder andere met de eigen opleidingsacademy OASE op de ontwikkeling van de kennis en competenties van nieuwe medewerkers. OASE staat voor Opleidingstraject tot Allround Schenker Expediteur.

"Wij zijn blij dat een bedrijf als DB Schenker Logistics zich op deze manier wil inzetten voor educatie en voorlichting over de logistieke sector", aldus Mary Dotsch, directeur EIC Mainport Rotterdam. "Dit past goed binnen het beleid van het EIC dat als doelstelling heeft om jongeren in contact te brengen met de verschillende sectoren in de Rotterdamse haven en industrie en de vele mogelijkheden om daar te werken. DB Schenker is een van onze partners om dit doel te bereiken."

Het EIC Mainport Rotterdam biedt leerlingen en studenten van basis- en voortgezet onderwijs tot en met mbo en hbo/wo een compleet havenprogramma aan. Dit bestaat uit een interactieve havenexpositie, lesmaterialen, gastlessen, bedrijfsexcursies en diverse havenprojecten. Op 13 november aanstaande start het McPortEvent dat gericht is op de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Ook sluit het EIC aan op initiatieven zoals de Wereldhavendagen, de Maritime Week, de Week van de Proces en Maintenance Techniek en Girlsday.

In Nederland is DB Schenker Logistics een van de marktleiders in logistieke dienstverlening. Met 2.500 medewerkers, 23 logistieke centra en kantoren op strategische locaties biedt de logistiek dienstverlener multimodale services in landtransport, luchtvracht, zeevracht, supply chain management en beurs- en contractlogistiek.