Clicky


Werknemers Nippon Express willen actievoeren voor sociaal plan

Werknemers Nippon Express willen actievoeren voor sociaal plan
12-11-2014 09:51 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - De werknemers van Nippon Express zijn het zat. Hun geduld raakt op nu de directie van het logistieke bedrijf opnieuw heeft geweigerd met de vakbond in overleg te gaan over een sociaal plan. De werknemers van Nippon Express denken op dit moment na over mogelijke acties.

Nippon Express heeft bijna een jaar geleden aangekondigd vrijwel alle logistiek die het bedrijf voor Canon doet, te verhuizen van Schiphol en Amstelveen naar de Maasvlakte bij Rotterdam. De bedoeling is dat vrijwel alle werknemers mee verhuizen.

Die verhuizing heeft een enorme stijging van reiskosten tot gevolg en trekt een enorme wissel op het privéleven van werknemers. Die nadelige effecten worden slechts tijdelijk en zeer mager opgevangen, naar het idee van de werknemers.

Sociaal plan

Werknemers willen dat FNV Bondgenoten met de directie onderhandelt over een sociaal plan. Het heeft echter al enorme moeite gekost om überhaupt contact te krijgen met de directie. Die wil er alles aan doen de bond buiten de deur te houden.

De werknemers hebben besloten dat de bond namens hen toch een sociaal plan moet afsluiten. Ze hebben de eisen recentelijk geformuleerd in een bijeenkomst in Amstelveen. Die eisen staan op een rijtje in een brief aan de directie.