Clicky


Spijkermat stopt spookrijdende autodief

Spijkermat stopt spookrijdende autodief
18-11-2014 11:44 | Binnenland | auteur De Redactie

RAAMSDONKSVEER - Een autodief is in de nacht van maandag op dinsdag rond 04.00 uur op knooppunt Hooipolder met de auto die hij gestolen had over een spijkermat van de politie gereden.

De autodief had eerder die nacht een witte Land Rover Rang Rover Evoque gestolen in Teteringen en sloeg ermee op de vlucht. Een ruit van de auto bleek te zijn ingeslagen. Politiemensen zagen de auto rijden op de A27 ter hoogte van Gorinchem, waarna de dief al spookrijdend probeerde te ontkomen over de A27 in de richting van Breda, daarbij achtervolgd door politiemensen.

Ter hoogte van knooppunt Hooipolder had een andere politie-eenheid ondertussen een spijkermat op de weg gelegd om de verdachte tot stoppen te dwingen, wat lukte. De verdachte wist echter uit de auto te springen en via een weiland te ontkomen. De auto is voor sporenonderzoek meegenomen. Hopelijk leiden de sporen naar de autodief.

Terwijl de autodief al spookrijdend over de A27 reed, kwam hij een tegenligger tegen, waarna een aanrijding ontstond. Onduidelijk is nog of de tegenligger de Land Rover heeft geraakt, of delen van de Land Rover die van de auto zijn afgekomen nadat de auto over de spijkermat reed.

De hevig geschrokkken automobilist, een 59-jarige man uit Breda, raakte gelukkig niet gewond. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.