Clicky


'Fouten in trekkingssysteem Staatsloterij'

'Fouten in trekkingssysteem Staatsloterij'
29-11-2014 09:07 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Staatsloterij heeft de beveiliging van het trekkingssysteem niet op orde. Dit blijkt uit een onderzoek dat de Kansspelautoriteit naar de loterij doet, schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van ingewijden.

Vooral de trekkingsgenerator, waarmee de winnende loten worden getrokken, zou kwetsbaar zijn en mogelijk te manipuleren door buitenstaanders. Of dat ook gebeurd is, weet de krant niet. De Kansspelautoriteit heeft wel al maatregelen opgelegd om de beveiliging te verbeteren.

Aanleiding voor het onderzoek waren trekkingen die niet helemaal in de haak waren. Zo werden in januari te weinig prijzen uitgekeerd. Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat er van alles mis was bij een Griekse bedrijf dat de systemen van de Staatsloterij beheert.

De Kansspelautoriteit wil nog geen tussentijdse reactie geven. De Staatsloterij erkent noch ontkent dat er maatregelen genomen zijn. Wel laat de loterij weten dat volgens een ander onafhankelijk onderzoek is gebleken dat er niet gefraudeerd is.(Novum)