Clicky


Kuehne + Nagel levert nieuw FMCG distributiecentrum in Tiel op

Kuehne + Nagel levert nieuw FMCG distributiecentrum  in Tiel op
01-12-2014 09:53 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

TIEL - Kuehne + Nagel heeft een nieuw duurzaam FMCG distributiecentrum in Tiel gebouwd. Naast de reeds gespecialiseerde FMCG Food DC’s in onder andere Utrecht en Veghel heeft Kuehne + Nagel nu ook een gespecialiseerd distributiecentrum gerealiseerd, conform de allerlaatste maatstaven voor Home and Personal Care producten (HPC).

In dit nieuwe distributiecentrum (DC), dat geheel is afgestemd op deze specifieke klantencategorie, worden alle zogenaamde HPC klanten ondergebracht. De locatie Tiel ligt in het zwaartepunt van dit marktsegment en is daarom ideaal gelegen voor zowel de toeleveranciers als de afnemers.

Met dit nieuwe gespecialiseerde DC komt Kuehne + Nagel tegemoet aan de wens van zowel de markt als de producenten in deze HPC markt. Dit DC maakt het klanten mogelijk de HPC markt een totaal-dienstverlening aan te bieden. Alle gangbare categorieen gevaarlijke stoffen kunnen worden opgeslagen en daarnaast zijn de gespecialiseerde en gemechaniseerde processen speciaal afgestemd op deze markt. Zo beschikt het DC onder andere over een gemechaniseerde orderverzamelaar, een hoogwaardige co-pack afdeling en biedt het een transport netwerk met eco-combi’s / LZV’s.

Door op een duurzame wijze de hoogst mogelijke service te bieden tegen de laagst mogelijke kosten, streeft Kuehne + Nagel er naar om ook in de toekomst de beste partner voor dit marktsegment te zijn.

Het nieuwe FMCG DC in Tiel zal fungeren als platform waarin klanten in een shared omgeving profiteren van bundeling van stromen richting gelijke afnemers. Dit maakt verdere uitbreiding van een zeer kosteffectief transportnetwerk mogelijk, welke onderdeel zal worden van het totale FMCG transportnetwerk binnen de Benelux.

Vincent Weijers, VP Supply Chain Unilever Benelux: “Naast het aspect Customer Service, heeft het reduceren van de milieu-impact in onze operatie de allerhoogste prioriteit voor Unilever. Wij hebben het laaghangende fruit inmiddels geplukt en de volgende grote stappen, in het verhogen van de service en tegelijkertijd het reduceren van onze CO2 uitstoot, kunnen we niet alleen zetten. Dit moeten we in samenwerking met onze partners doen. De jarenlange samenwerking met Kuehne + Nagel is altijd heel succesvol geweest en wij kijken uit naar uitbreiding van deze samenwerking. Het nieuwe DC in Tiel biedt ons de uitgelezen mogelijkheid om onze producten nog beter te bundelen met producten van andere HPC klanten en zo allen te profiteren van een transportnetwerk met hogere service, bij zowel lagere kosten als lagere milieu-impact.”

Dit DC is klaar voor de toekomst, rekening houdend met de huidige trends en ontwikkelingen binnen retail, zoals multi channel ontwikkelingen, shop friendly deliveries en duurzaamheid. De nieuwe site zal in totaal 63.000m² vloeroppervlak beslaan en bevindt zich op steenworpafstand van de al bestaande locatie te Tiel. Beide panden beslaan straks gezamenlijk zo’n 117.000m², waardoor er een Kuehne + Nagel campus ontstaat. De campus maakt het mogelijk te schuiven met mensen en middelen indien nodig. Dit biedt synergievoordelen en maakt de site enorm flexibel.

Zowel Kuehne + Nagel als haar klanten hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en het nieuwe pand in Tiel krijgt dan ook een groen karakter. Kuehne + Nagel werkt aan de implementatie van diverse duurzame maatregelen in Tiel om daarmee het BREEAM certificaat te behalen met een maximale score. In 2010 opende Kuehne + Nagel in Tilburg haar eerste distributiecentrum dat in Nederland BREEAM gecertificeerd is.