Clicky


Zorgen bij chauffeurs Post Kogeko om ontslag 100 medewerkers

Zorgen bij chauffeurs Post Kogeko om ontslag 100 medewerkers
02-12-2014 12:01 | Transport | auteur Marcel van der Voort

MAASDIJK - "De medewerkers van Post Kogeko in Maasdijk maken zich zorgen. Dat er 100 medewerkers worden ontslagen hakt erin", zegt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen dinsdagochtend tegen de nieuwstredactie van Transport Online.

Zo'n 50 personeelsleden, waaronder veel chauffeurs, bezochten afgelopen zaterdag de bijeenkomst in Gorinchem. "Velen vragen zich af: 'Ben ik degene die zijn baan verliest?' En waarom is het nodig", vertelt hij verder.

"Wij vinden dat als het moet gebeuren het beter is dat de ontslagen werknemers van baan naar baan gaan. En niet werkeloos blijven. Maar er is weinig geld bij het bedrijf voor een sociaal plan", aldus Van Rijssel.

Hij vertelt verder: "Wij hebben voor de personeelsbijeenkomst met de directie gesproken. En gaan dat binnenkort weer doen. Wij willen met ze discussiëren of het aantal mensen dat hun baan verliest omlaag kan."

Werk verloren

Is hij overtuigd van de noodzaak van een ontslag? Van Rijssel: "Gezien de situatie denk ik van wel. Ze hebben het werk van Friesland Campina verloren. En de omzet is gedaald. Het is lastig. Aan de directie voorstellen dat de banen behouden moeten blijven, maar terugbrengen tot 40 uur, gaat hem niet worden. Het salaris van een chauffeur is niet goed en zonder extra uren minder interessant. Een tussenweg die ervoor zorgt dat het interessant blijft om te werken, is beter."

"Tijdens de bijeenkomst met de chauffeurs werd duidelijk dat ze willen dat de directie met een fatsoenlijke regeling komt. De mensen maken zich zorgen om hun pensioen. Als ze langdurig in de WW komen en pensioenrechten verliezen dan kost het ze een smak geld."