Clicky


Meineed in dubbele moordzaak Venray

Meineed in dubbele moordzaak Venray
04-12-2014 13:49 | Binnenland | auteur De Redactie

MAASTRICHT - De ex-vrouw van hoofdverdachte Lau G. in de dubbele Venrayse moordzaak is aangehouden voor meineed. Ze is meegenomen naar een politiebureau waar ze zal worden verhoord. De rechter oordeelt dat de 50-jarige Venlose tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd. De officier van justitie had gevraagd de vrouw op te pakken wegens meineed.

In mei van dit jaar liet ze de advocaat van haar ex-man in een brief weten dat ze in 20012 een gesprek heeft opgevangen tussen haar zoon Roy en medeverdachte Geert G. Geert G zou hebben gezegd dat hij er spijt van heeft dat hij twee Venrayse Marokkanen heeft doodgeschoten. Het gaat om Karim Fourkour (19) en Fouad Bendella (23) uit Venray, die tijdens het stelen van hennep in mei 2006 op heterdaad werden betrapt door de twee verdachten.

In 2013 verklaarde de ex tegen de rechter-commissaris dat ze niks wist van de dubbele moordzaak. Ze kende Geert G. wel, verklaarde ze onder ede, maar op de vraag of Geert G. iets met de dubbele moord van doen had, antwoordde ze: "Ik zou het niet weten." (Novum)