Clicky


Straf voor veroorzaken dodelijk ongeval Cothen

Straf voor veroorzaken dodelijk ongeval Cothen
04-12-2014 19:46 | Binnenland | auteur De Redactie

UTRECHT- Een 20-jarige man uit Duurstede is donderdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een rijontzegging van twee jaar. De man veroorzaakte in de nacht van 3 augustus 2013 een ongeval in Cothen waarbij een goede vriend van hem is overleden.

De rechtbank oordeelde dat de man schuld heeft aan het dodelijke ongeval. De officier van justitie was uitgegaan van een zwaardere gradatie van schuld en had daarom een onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist. De rechtbank ziet dat anders.

Het leed dat door het ongeval bij de nabestaanden en de vriendin van het slachtoffer is aangericht is onherstelbaar. De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met het feit dat de verdachte zelf ook een goede vriend is verloren en dat hij verder moet leven met de wetenschap dat hij hier schuld aan heeft. Hij is nog jong, maar nu al voor de rest van zijn leven getekend door deze gebeurtenis.

Verder houdt de rechtbank rekening met het feit dat uit zijn proceshouding, ook naar de nabestaanden toe, blijkt dat hij inziet dat hij een grote fout heeft begaan. De rechtbank vindt daarom een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf passend.