Clicky


Dode bij vechtpartij in Maastricht

Dode bij vechtpartij in Maastricht
06-12-2014 10:18 | Misdaad | auteur De Redactie

MAASTRICHT - Bij een vechtpartij bij een daklozenopvang in Maastricht is zaterdagochtend een man om het leven gekomen. Er is een verdachte aangehouden, meldt de politie.

Twee mannen gingen rond 8.30 uur op straat met elkaar op de vuist bij de opvang van het Leger des Heils aan de Statensingel in de Limburgse stad. De gealarmeerde hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Wat de aanleiding is geweest, is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek.

Volgens het Leger des Heils waren verdachte en slachtoffer beiden cliënt bij de opvang. Directeur Hans Martin Don van het Leger des Heils Limburg en Brabant noemt het voorval 'afschuwelijk'. "De verdachte zat pas zeer kort bij de opvang, het slachtoffer al enige tijd", reageert hij.

Bij het Leger des Heils in Maastricht worden tussen de 35 en 40 mensen opgevangen. "Bij de dag- en nachtopvang komen verschillende mensen met een verschillende achtergrond en uiteenlopende problemen binnen", zegt Don. "Als dan iemand erg onrustig is, ontstaat er gelijk stress. Maar wat hier gebeurde is echt heel erg afschuwelijk", aldus een aangeslagen directeur.

Over de toedracht en het motief van de verdachte kon hij niks zeggen. "Mensen hier in de opvang worden gehoord als getuigen." (Novum)