Clicky


Renault Truckservice Jager BV failliet, Volvo Group start door

Renault Truckservice Jager BV failliet, Volvo Group start door
09-12-2014 16:41 | Faillissementen | auteur De Redactie

SINT JOHANNESGA - Piet de Vries, directeur van M.S. de Vries en Zonen BV, Volvo Trucks-dealer voor Friesland en Bonne Hylkema, directeur van Truckservice Jager BV, Renault Trucks-dealer voor Friesland en de Noordoostpolder zijn in 2013 met elkaar in overleg getreden met de intentie om beide bedrijven samen te voegen tot een nieuw dealerbedrijf voor Friesland voor de beide merken.

Dit heeft helaas niet geleid tot het beoogde eindresultaat. Partijen hebben na een uitvoerige analyse en diverse gesprekken moeten concluderen dat een samenvoeging niet realiseerbaar was.

De belangrijkste redenen hiervoor waren onvoldoende bereidheid van externe financiers om zekerheden vrij te geven, de financiële positie van Truckservice Jager bij aanvang van het overleg en tegenvallende financiële resultaten.

Gisteren heeft Truckservice Jager BV faillissement aangevraagd en vandaag heeft de rechtbank van Leeuwarden het faillissement uitgesproken.

M.S. de Vries wordt naar aanleiding hiervan door Volvo Group Trucks Nederland aangesteld als dealer voor beide merken en treedt zo spoedig mogelijk in contact met de curator om de serviceverlening naar de klanten van Renault Trucks te continueren.

De uitgangspunten van de integratie voor Volvo Group Trucks Nederland zijn continuïteit van het dealernet, uitbreiding van het assortiment voor de vervoerder, verhogen van de servicegraad en verbetering van het service-aanbod.

Volvo Group Trucks Nederland zal, in samenwerking met M.S. de Vries, al het mogelijke doen om de belangen van het personeel en de klanten van Truckservice Jager veilig te stellen.