Clicky


Onno Hoes stapt zelf op als burgemeester Maastricht

Onno Hoes stapt zelf op als burgemeester Maastricht
10-12-2014 17:16 | Binnenland | auteur De Redactie

MAASTRICHT - Onno Hoes vertrekt als burgemeester van Maastricht. Dat heeft hij woensdag aangekondigd. "De stad worstelt enorm met de gevolgen van een zeer omstreden perspublicatie, en die worsteling kan ik de stad, zijn bestuur en mijzelf niet langer aandoen'', laat hij weten in een verklaring.

De 53-jarige VVD'er raakte onlangs in opspraak toen details over een date met een 20-jarige man naar buiten kwamen. De man gaf berichten door aan het tv-programma Pownews. Hoes deed ook minachtende uitlatingen over de gemeenteraad. Een jaar geleden werd naar aanleiding van een andere affaire met een 'toyboy' in de gemeenteraad afgesproken dat Hoes de stad niet meer in verlegenheid zou brengen.

"Vorige week is een deel van mijn privéleven tot mijn grote ontsteltenis moedwillig en schaamteloos publiek geworden", schrijft Hoes verder. "Ik bereid dan ook met mijn raadsman zorgvuldige juridische stappen voor tegen degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Het privédomein moet voor een openbaar bestuurder worden beschermd en ik zal daarom de rechter vragen in dit conflict tussen 'privé' en 'publiek' een uitspraak te doen."

Hoes werd op 1 november 2010 burgemeester van Maastricht. Daarvoor was hij gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant. De fractievoorzitters in de Maastrichtse gemeenteraad hebben volgens regionale media aangegeven dat Hoes mag aanblijven tot hij een nieuwe baan heeft gevonden.

Hoes blijft op zijn post tot een opvolger is benoemd. (Novum)