Clicky


Staking chemiebedrijf Lyondell opgeschort

Staking chemiebedrijf Lyondell opgeschort
12-12-2014 17:23 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

De staking bij het chemiebedrijf Lyondell is vrijdag opgeschort. FNV Bondgenoten en Lyondell hebben een principeakoord bereikt dat 23 december aan de leden wordt voorgelegd.

In een uiterste poging om de acties te beëindigen heeft Lyondell donderdag een aangepast cao bod gedaan en ook het pensioenvoorstel aangepast. Egbert Schellenberg, bestuurder FNV Bondgenoten: "We hebben nu een principeakkoord bereikt met als belangrijkste afspraken: de gelijke behandeling van dagdienst en ploegendienst werknemers; en verhoging van de indexatie pot, zodat de ambitie voor pensioenindexatie 2% blijft. Jongeren (t/m 35 jaar) krijgen een compensatie aangeboden op basis van hun individuele situatie, omdat jongeren langer deelnemen aan de nieuwe pensioenregeling die minder gunstig uitpakt."

Ook eisten de werknemers 0.25% structurele loonsverhoging. Schellenberg: "Helaas zat dit er niet in, maar krijgen de werknemers wel eenmalig 0.25% erbij."

Dinsdag 23 december wordt het akkoord voorgelegd aan de leden die hierover dan mogen stemmen. Bij Lyondell werken ongeveer 350 mensen.