Clicky


Slachtoffer vlucht Air Asia geïdentificeerd

Slachtoffer vlucht Air Asia geïdentificeerd
01-01-2015 14:20 | Algemeen | auteur De Redactie

PANGKALAN BUN - Een passagier van het gecrashte vliegtuig van Air Asia is het eerste slachtoffer dat geïdentificeerd is en van wie het lichaam voor de begrafenis is overgedragen aan de nabestaanden. De identiteit van het slachtoffer, Hayati Lutfiah Hamid, werd bevestigd aan de hand van vingerafdrukken en andere manieren, zei een woordvoerder van het rampenteam op Oost-Java. Inmiddels zijn acht lichamen geborgen.

Reddingswerkers die in de Javazee de lichamen bergen van slachtoffers van het gecrashte vliegtuig van Air Asia werden donderdag in hun werk belemmerd door slecht weer. De marine van Singapore heeft een onbemande duikboot ingezet om de locatie van het gecrashte toestel en de zwarte dozen op de zeebodem te bepalen. Indonesië draagt met een mijnenveger en een particulier onderzoeksschip bij aan de bergingsmissie. In totaal zoeken achttien vaartuigen onafgebroken naar het toestel. Ook worden vliegtuigen ingezet om vanuit de lucht naar het wrak te speuren.

Woensdag konden duikers ook al het water niet in vanwege het slechte weer. Op sonarbeelden zouden grote delen van het wrak te zien zijn. Hoe langer de zoektocht duurt, hoe meer de lichamen ontbinden en hoe verder de wrakstukken zich verspreiden.

Het vliegtuig van Air Asia, vlucht 8501, met 162 mensen aan boord verdween zondag van de radar. Dinsdag werden voor het eerst brokstukken en lichamen gesignaleerd. Het is nog altijd onduidelijk wat de oorzaak van het ongeluk is. Mogelijk moet de crash ook aan slecht weer worden toegeschreven. (Novum/AP)