Clicky


Verdachte legt zich neer bij grafverbod

Verdachte legt zich neer bij grafverbod
07-01-2015 19:20 | Binnenland | auteur De Redactie

LEEUWARDEN - Gitarist Rick M., die zijn vriendin met een messteek om het leven bracht, legt zich neer bij een verbod om haar graf te bezoeken. Dat heeft hij woensdag bij de rechtbank in Leeuwarden verklaard.

De 12-jarige dochter van de vrouw die hij om het leven bracht, vroeg de rechtbank om een verbod voor M. Het meisje wil ongestoord naar het graf kunnen gaan. Ze wil de verdachte daar niet tegen het lijf lopen, legde advocaat Richard Korver uit.

Nu M. voor de rechtbank heeft verklaard dat hij het graf niet zal bezoeken, zal de rechtbank geen uitspraak over het grafverbod doen. Deze verklaring is rechtsgeldig.

Het Openbaar Ministerie eiste woensdag zeven jaar cel tegen de 45-jarige Rick M. Hij doodde zijn vriendin in de zomer van vorig jaar door een mes in haar rug te steken. Naast de celstraf eist justitie ook tbs met dwangverpleging.

De behandeling is volgens de officier van justitie nodig, omdat verdachte Rick M. verminderd toerekeningsvatbaar was tijdens het incident. Hij heeft volgens deskundigen een persoonlijkheidsstoornis en kampt met een alcoholverslaving.

M. stak de vrouw met wie hij een knipperlichtrelatie had na een ruzie in haar woning in Leeuwarden neer. Het mes raakte het hart van de vrouw.

Na een avond flink doorhalen in de stad barstte bij de vrouw thuis de bom. Nadat M. een opmerking had gemaakt over haar telefoongebruik, begon ze te vloeken en te schelden. "Zij trapte mij op mijn ziel", zei de verdachte.

De vrouw stuurde die avond via haar mobiel berichtjes naar haar nieuwe vriend. Volgens het OM koesterde M. de hoop dat hij weer kans zou maken bij zijn vriendin. Toen de vrouw na de opmerking van M. begon te schelden, zou er iets bij hem zijn geknakt waardoor hij het mes uit de keuken haalde. Beiden waren onder invloed van alcohol en drugs toen het misging. (Novum)