Clicky


Gijzeling in joodse supermarkt Parijs

Gijzeling in joodse supermarkt Parijs
09-01-2015 14:00 | Buitenland | auteur De Redactie

PARIJS - Een gewapende man heeft in een joodse supermarkt in het oosten van Parijs meerdere mensen gegijzeld. Daarbij is geschoten en zijn gewonden gevallen, zei de Franse politie. Een arrestatieteam is ter plaatse. De verdachte is volgens de bron dezelfde persoon die een dag eerder in het zuiden van Parijs een agente doodschoot.

De politie heeft een foto vrijgegeven van Amedy Coulibaly, de man achter de gijzeling en de verdachte in de moord op de agente donderdag. Hij liep volgens een bron bij de politie de supermarkt in, opende het vuur en zei 'je weet wie ik ben'. Een vrouw, Hayet Boumddiene, is Coulibaly's handlanger. Enkele gijzelaars zouden er slecht aan toe zijn.

De gijzeling vindt plaats in de buurt van het metrostation Porte de Vincennes. Volgens een bron bij de politie is er een verband tussen de gijzelnemer en de twee verdachten van het bloedbad op de redactie van het weekblad Charlie Hebdo.

Dit tweetal houdt zich in het stadje Dammartin-en-Goële, zo'n veertig kilometer van Parijs, schuil in een drukkerij. Ze zouden iemand hebben gegijzeld en zijn omsingeld door de politie. (Novum/AP)