Clicky


Acties vrachtwagenchauffeurs in Frankrijk gaan door

Acties vrachtwagenchauffeurs in Frankrijk gaan door [+foto's]
26-01-2015 09:40 | Buitenland | auteur De Redactie

PARIJS - Zoals aangekondigd zijn maandagochtend de acties van de Franse vrachtwagenchauffeurs weer van start gegaan. Ook nu richten de acties zich met name op logistieke faciliteiten en grote bedrijven die lid zijn van de werkgeversorganisaties.

Nabij de luchthaven van Nantes-Antlantique hebben zo'n vijftig vrachtwagenchauffeurs zich maandagochtend vanaf 05:00 uur verzameld op het bedrijfsterrein van Saint-Aignan-Grandlieu. "Mensen kunnen gerust zijn iedereen mag er langs behalve vrachtwagens", zegt een woordvoerder van de vakbond maandagochtend.

Het doel is "om de portemonnee van de twee hoofdrolspelers van de werkgeversorganisatie te raken (Charles André en Norbert Dentressangle)". Het is zaak dat er een dialoog gaat plaatsvinden om de cao te verbeteren", voegt de vakbondsman toe.

Volgens de bonden zijn er op dit moment blokkades in Bordeaux, Caen, Angers en Rennes. Ook in Chambéry, Clermont-Ferrand, Compiegne, Duinkerken en Libercourt vinden acties plaats.

Maandagmiddag zullen ook Montpellier en Toulouse aan deze lijst worden toegevoegd.

Na een rustig weekend willen de vakbonden de druk weer opvoeren zodat de werkgevers weer aan de cao-onderhandelingen zullen deelnemen.