Clicky


Ravage na explosie en brand in flat Rotterdam

Ravage na explosie en brand in flat Rotterdam [+foto]
01-02-2015 18:38 | Binnenland | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Bij een ontploffing en een daaropvolgende zeer grote brand in een flat in Rotterdam zijn zondagmiddag zeker dertien gewonden gevallen. De aard van de verwondingen is niet bekend. Een aantal wordt naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht, meldt de Veiligheidsregio.

Explosie en brand hebben veel schade veroorzaakt, niet alleen aan het gebouw dat uit veertig portiekwoningen bestaat, maar ook aan rijtjeshuizen in de straat. De ruiten van woningen in de wijde omgeving zijn gesneuveld en overal ligt glas. In de portiekwoning waar de ontploffing was, is de gevel weggeslagen. Meerdere woningen zijn zwaar beschadigd. De brand heeft in elk geval twee woningen verwoest.

De brand was rond 18.00 uur onder controle, al was er toen nog wel veel rookontwikkeling. In de omgeving staan veel hulpdiensten maar ook auto's van energieleveranciers. De autoriteiten gaan uit van een gasexplosie.

Een nog onbekend aantal woningen wordt ontruimd. De bewoners kunnen terecht in de Goede Herderkerk in de buurt. Burgemeester Ahmed Aboutaleb bezoekt de straat.

Op Twitter melden mensen uit de wijde omgeving dat ze één of meerdere explosies hebben gehoord. (Novum)