Clicky


Winterse buien veroorzaken hinder op snelweg

Winterse buien veroorzaken hinder op snelweg [+foto]
04-02-2015 17:02 | Weer | auteur De Redactie

UTRECHT - Op de A28 ondervindt het verkeer woensdagmiddag veel hinder door sneeuwval. Een gebied met winterse buien trekt momenteel van noord naar en zuid en dat heeft op de A28 bij Nunspeet een wit wegdek veroorzaakt. Er staan in beide richtingen lange files. Het is hierdoor voor Rijkswaterstaat niet mogelijk om er te strooien.

Rijkswaterstaat maant weggebruikers tot voorzichtigheid. Er is geen verkeersinformatiesysteem boven de weg waardoor er geen snelheidsbeperking kan worden ingesteld. Om de files niet langer te maken, wordt het verkeer bij knooppunt Hoevelaken omgeleid via de A1 en de A50. Rijkswaterstaat verwacht dat de sneeuwbuien de komende uren ook tot overlast leiden op de A1 en de A12.

Op de A1 richting Deventer kwam woensdag een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wehl om het leven. Het slachtoffer bestuurde een van de twee vrachtwagens die eind van de ochtend op elkaar botsten tussen Markelo en Lochem. Door het ongeval is de A1 tussen Rijssen en Deventer nog tot zeker 18.00 uur dicht, aldus Rijkswaterstaat. (Novum)