Clicky


Deel spekgladde A50 in Brabant afgesloten

Deel spekgladde A50 in Brabant afgesloten [+foto's]
04-02-2015 23:53 | Weer | auteur De Redactie

OSS - De Verkeersinformatiedienst raadt automobilisten aan de hele regio Oss voorlopig te mijden. De sneeuw op de A50 en de A59 van vanmiddag is omgezet in een ijsplaat. Daarom is de A50 van Veghel tot Ravenstein in noordelijke richting dicht. Auto's staan vast en glijden her en der van de weg af. Vrachtwagens glijden bij de splitsing A50-A59 van de weg en kunnen niet verder.

Rijkswaterstaat hoopt auto's die vast staan in de file snel te kunnen bergen. Net als vorige week bij Arnhem zijn er ook in deze file auto's gestrand met pech. Deze blokkeren de doorstroming nog verder. Pas na het bergen en het op gang brengen van de doorstroming kan definitief met de gladheid worden afgerekend. Per auto wordt gekeken of het voertuig geborgen moet worden of nog op eigen kracht verder kan.

Voor de A50 richting Eindhoven is nog niet bekend wat er precies gaat gebeuren. Mogelijk wordt de weg later ook afgezet. Actueel probeert Rijkswaterstaat de situatie daar nog met strooiwagens te verbeteren, maar omdat auto's muurvast staan lijkt dit een kansloze missie. Daarom is de kans zeer groot dat straks ook de A50 richting Eindhoven dicht gaat.

Hulpdiensten hebben hun handen vol aan de A50 en A59. Sinds 23:00 uur werken de hulpdiensten rond Oss op basis van GRIP2. Ook is de politieheli de lucht in gegaan om de situatie in kaart te brengen, meldt de Verkeersinformatiedienst. Bergers proberen de eerste vrachtwagens af te slepen. Voertuigen met kinderen proberen we uit de file te halen, aldus de politie.

Rond 00:30 meldt de politie dat de eerste vrachtwagens weer rijden en er op die plaatsen gestrooid kan worden. Verkeer zal hierna weer langzaam op gang worden gebracht.