Clicky


CDA wil commissaris voor veiliger verkeer

CDA wil commissaris voor veiliger verkeer
12-02-2015 09:49 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Er moet een nationaal commissaris verkeersveiligheid komen die er echt voor gaat zorgen dat het aantal doden en ernstig gewonden in het verkeer afneemt. Die oproep doet het CDA in een debat in de Tweede Kamer met minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu).

Volgens CDA-Kamerlid Sander de Rouwe heeft de bewindsvrouw mooie ambities, maar daarmee worden de wegen er niet veiliger op. Wat nodig is, zijn concrete acties.

Nu zijn er veel overheden en maatschappelijke organisaties betrokken bij de verkeersveiligheid. Maar het probleem is dat niemand doorpakt, aldus De Rouwe. De nationaal commissaris, die direct onder de minister zou moeten vallen, moet dat wel doen. "Als overheidsbrede commissaris gaat hij of zij een concreet programma opstellen dat wordt uitgevoerd door alle overheden en maatschappelijke organisaties, gericht op het halen van de doelstellingen", zegt De Rouwe.

Schultz wil dat het aantal verkeersdoden in 2020 naar maximaal vijfhonderd is gedaald en het aantal ernstig gewonden naar 10.600. (Novum)