Clicky


Nieuwe Volvo FH 420 Globetrotter met midliftas bij Mussche Transport

Nieuwe Volvo FH 420 Globetrotter met midliftas bij Mussche Transport
12-02-2015 09:57 | Volvo | auteur De Redactie

STAPHORST - Met de komst van de nieuwe Volvo FH 420 Globetrotter is het plaatje bij Mussche Transport weer compleet. Het bedrijf heeft dan de laatste vijf generaties Volvo’s weer bij elkaar. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa Zwolle.

Mussche Transport kent een lange historie. Reeds in 1928 werden de eerste transportactiviteiten uitgevoerd. Inmiddels is de vierde generatie aan het roer en heeft het bedrijf uit Staphorst zich gespecialiseerd in prefab betonelementen voor onder meer de woningbouw. Willem Mussche, directeur: “We hebben een wagenpark van negen trucks, waarbij er één reserve staat. Daarnaast hebben we een vloot van 25 opleggers. In de bouw wordt veel just in time geleverd. Door voor te laden en goed te plannen kunnen we dat voor onze opdrachtgevers waarmaken.”

Willem Mussche en zwager Harm Stegeman runnen het bedrijf. Met hun medewerkers vormen ze een hecht team waardoor ze kunnen doen wat ze beloven.

Volvo nest

Mussche Transport is een echt Volvo nest. Met de komst van de nieuwe Volvo FH trekker heeft het bedrijf vijf generaties Volvo’s in bedrijf. “We hebben nog een Volvo F12, maar die gaat niet meer weg. Eigenlijk hebben we alle denkbare typen van het Zweedse merk gereden. Van de 485 tot de Volvo F88 en F89, alle typen hebben hier gestaan. Zelf heb ik mooie herinneringen aan de F88, dat is de truck waarop ik begonnen ben. Met de komst van de nieuwe Volvo FH hebben we het plaatje weer compleet.”

“De reden om nu te investeren is ingegeven door het milieu. Wil je in de toekomst in de milieuzones actief blijven, dan zal je moeten investeren in Euro 6. Maar ook zonder die noodzaak zouden we het gedaan hebben. Binnen het bedrijf was iedereen nieuwsgierig naar het nieuwe type. We waren allemaal overtuigd. De nieuwe Volvo FH is een FH 420 Globetrotter met een door Estepe bijgeplaatste midliftas. De keuze voor de midliftas maakt dat we voldoen aan de aslast, in dit geval kwam dat beter uit dan een voorloopas.”

De lange relatie met Volvo Trucks betekent ook een lange relatie met Nijwa Zwolle. “Zij doen wat zij beloven en staan voor ons klaar wanneer nodig. Merk en dealer passen bij elkaar, dat geeft vertrouwen.”