Clicky


Gegijzelde man in Colombia blijkt Nederlandse chauffeur van Selman Transporten

Gegijzelde man in Colombia blijkt Nederlandse chauffeur van Selman Transporten
12-02-2015 15:24 | Opmerkelijk | auteur De Redactie

BEMMEL - De 52-jarige Nederlander die sinds januari werd gegijzeld in Colombia en woensdag is vrijgelaten is Michael Biljardt uit Arnhem. Dat heeft zijn werkgever Selman Transporten in het Gelderse Bemmel laten weten. Biljardt is chauffeur bij het bedrijf. Of losgeld is betaald, is niet bekend.

De vrachtwagenchauffeur werd tijdens een motorvakantie in Colombia meegenomen door rebellen van het Nationaal Bevrijdingsleger ELN. "In Nederland was bijna niemand van de kidnapping op de hoogte, alleen ik", aldus directeur Arno Driessen donderdag.

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) reageerde woensdagavond laat al verheugd en opgelucht op het nieuws. Volgens het ministerie vond de vrijlating van de 52-jarige Nederlander plaats na intensieve inspanningen vanuit Nederland en de Nederlandse ambassade in Bogota.

"Mijn dank gaat uit naar de Colombiaanse autoriteiten en het Internationale Rode Kruis voor hun inzet en samenwerking met Nederland in deze zaak", zei Koenders. De chauffeur is nog in Colombia en maakt het naar omstandigheden goed. (Novum)