Clicky


Krokodillen en slangen in twee huizen Heerlen

Krokodillen en slangen in twee huizen Heerlen [+foto's]
13-02-2015 17:47 | Binnenland | auteur De Redactie

HEERLEN - Door medewerkers van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID), Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie in Limburg zijn vrijdag 13 februari bij een controle meerdere exotische dieren aangetroffen.

In een pand werden een meterlange bultkrokodil en vier slangen aangetroffen die onverzorgd waren. Daarnaast was de huisvesting niet in orde. De eigenaar heeft vrijwillig afstand gedaan van de dieren. De dieren worden medisch gecontroleerd en overgebracht naar een opvangcentrum elders.

In de kelder van een woning in dezelfde gemeente troffen de dierenpolitie en inspecteurs van de LID twee Mississippi-krokodillen aan elk van ongeveer drie meter lang. Ook hier bleek de huisvesting niet volledig aan de wettelijke eisen te voldoen. Door het LID is een bestuurlijke maatregel opgelegd aan de eigenaar om binnen een bepaalde termijn de huisvesting aan te passen, in afwachting mogen de dieren blijven zitten. Voldoet de huisvesting binnen de aangegeven termijn niet aan de voorwaarden, worden de dieren alsnog opgehaald. Meer informatie kan niet worden verstrekt.