Clicky


Dachser wordt Europese vennootschap

Dachser wordt Europese vennootschap
16-02-2015 17:19 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Dachser, één van de toonaangevende logistiek dienstverleners in Europa, heeft zijn rechtsvorm omgezet naar een Societas Europaea (SE) en is zo helemaal gereed voor de toekomst. Het familiebedrijf zal als Europese vennootschap niet naar de beurs gaan.

Dachser is nu een Societas Europaea (SE). Dachser GmbH & Co KG heeft de bedrijfsdivisies Road Logistics (waaronder European Logistics en Food Logistics) en Air & Sea Logistics overgedragen aan de 100 procent dochteronderneming Dachser SE en gaat verder als de holding Dachser Group SE & Co. KG.

Dachser blijft een familiebedrijf

De moderne holdingstructuur van de SE-rechtsvorm biedt het familiebedrijf een ideale basis voor een uniforme holdingvennootschap, resulterend in efficiëntere structuren over het hele concern. In Duitsland treedt Dachser op als Dachser SE. De rechtsvorm van de Dachser ondernemingen buiten Duitsland blijft verder onveranderd. Dachser Netherlands B.V. en Dachser Netherlands Air & Sea Logistics B.V. blijven dan ook bestaan.

De omzetting van de rechtsvorm houdt niet in dat de aandeelhoudersstructuur verandert. Er vindt geen beursgang plaats en ook geen deelname door externe investeerders. Dachser CEO Bernhard Simon zegt: “Wij hebben de rechtsvorm aangepast vanwege onze wereldwijde groei en zijn zo helemaal gereed voor de toekomst. Dachser is een succesvol familiebedrijf en zal dit toekomstig ook zeker blijven.“

De bestaande controlecommissie van de Raad van Bestuur blijft in de nieuwe rechtsvorm SE als supervisor fungeren.    

Organisatorische en bestuurlijke structuur: de klant in het middelpunt

De centrale leiding op wereldwijd concernniveau is ondergebracht bij de Executive Board en de aangesloten corporate functies in de Dachser Group SE & Co. KG. De Executive Board bestaat uit Bernhard Simon (CEO), Michael Schilling (COO Road Logistics), die tevens plaatsvervangend CEO is, Thomas Reuter (COO Air & Sea Logistics) en Burkhard Eling (CFO).

Onder de concernleiding werken binnen Dachser SE acht operationele divisies, geleid door Managing Directors. Afgezien van de divisie Dachser Food Logistics, die onder de verantwoording van Alfred Miller blijft, zijn de eenheden verdeeld per regio. Binnen de divisie Road Logistics zijn dit Duitsland, Centraal- en Noord Europa, Frankrijk & Maghreb en het Iberisch Schiereiland. Voor Air & Sea Logistics zijn dit EMEA, Amerika en Azië/Pacific. “Met deze acht operationele divisies versterken we ons decentrale ondernemerschap en zijn zo nog flexibeler en sneller in onze beslissingen. En op deze wijze komen we weer een stuk dichter bij de klant“, aldus Simon.