Clicky


Botsing slingert passagiers door stoptrein

Botsing slingert passagiers door stoptrein
06-03-2015 19:20 | Ongevallen | auteur De Redactie

TILBURG - Passagiers van de stoptrein die vrijdagmiddag op het spoor in Tilburg tegen een goederentrein botste werden door de klap door de trein geslingerd. Ze hebben zich gestoten en verschillende treinreizigers klagen over pijn.

De 18-jarige Fleur van Erve komt een uur na de klap bij de trein vandaan gestrompeld met tranen in haar ogen. Ze wil eindelijk naar huis, slechts een stukje verderop in Tilburg. "Iedereen vloog naar voren. Ik ben met mijn been op een bankje geknald", vertelt ze.

"Er werd hard geremd en er was een harde botsing. Ik viel van de bank en heb pijn aan m'n been", vertelt de 18-jarige studente Anne van Keulen, die zich nog had gehaast om deze trein te halen.

Ze zegt dat ook de conducteur een grote wond heeft opgelopen en vloekend door de trein liep. "Hij was best wel van streek."

Na de klap roken de passagiers in de wagon een vieze lucht en rende de brandweer door de trein. Omstanders zeggen dat door de gaslucht bovendien nog een politieagent op de brug boven het spoor onwel is geraakt.

Druk was het niet meer in de stoptrein met eindbestemming Tilburg Universiteit. De NS liet nog bussen komen naar de plek van het ongeluk, maar alle passagiers waren al uit de trein gehaald en zelf vertrokken. (Novum)