Clicky


Vliegveld Nepal na vier dagen weer open

Vliegveld Nepal na vier dagen weer open
08-03-2015 10:09 | Algemeen | auteur De Redactie

KATHMANDU(Novum/AP) - Het enige internationale vliegveld van Nepal is weer opengegaan nadat een vliegtuig van Turkish Airlines de baan vier dagen had geblokkeerd na een buiklanding. Dat heeft de luchtvaartautoriteit van het land zondag laten weten.

De eerste vliegtuigen vertrokken net voor middernacht, terwijl duizenden gestrande passagiers zich verdrongen in de hoop een plaats in een vliegtuig te bemachtigen.

De Turkse Airbus 330, waarvan het landingsgestel was gebroken, is met een grote truck van het gras gehaald en naar een parkeerterrein gesleept. Er vielen geen gewonden toen het toestel woensdag van de natte baan gleed.



Vliegtuigmaatschappijen hebben extra vluchten aangekondigd en het vliegveld blijft 24 uur open om de toestellen te laten vertrekken. De Nepalese overheid vraagt tijdelijk geen visakosten van gestrande reizigers.

Maart markeert het begin van het toeristenseizoen in Nepal. Duizenden buitenlanders bezoeken het land om te wandelen in de bergen of een piek in het Himalaya-gebergte te beklimmen.