Clicky


UPS maakt verzending van gevaarlijke stoffen mogelijk in meer dan vijftig landen mogelijk

UPS maakt verzending van gevaarlijke stoffen mogelijk in meer dan vijftig landen mogelijk
11-03-2015 11:30 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

Vandaag kondigt UPS® een uitbreiding aan van zijn International Special Commodities (ISC) programma. Voortaan kunnen klanten biologisch materiaal, gevaarlijke stoffen in toegestane hoeveelheden en verzendingen met droog ijs verzenden naar meer dan twintig extra internationale bestemmingen.

De uitbreiding is een direct gevolg van de groeiende vraag van biofarmaceutische producenten, producenten van medische hulpmiddelen, laboratoria en distributeurs naar verzendoplossingen voor deze speciale goederen waarbij veiligheid, tijd en temperatuurcontrole van groot belang zijn.

“Het wereldwijde UPS netwerk is erop ingericht biologische specimen wereldwijd van en naar meer dan vijftig landen te verzenden”, zegt John Menna, UPS vice president of global strategy, healthcare logistics. “Bij de uitbreiding van ons programma hebben we ons laten leiden door de locaties die voor onze klanten het meest belangrijk zijn.”

UPS kan voortaan pakketten ophalen en afleveren die vallen onder de regeling UN3373 (biologisch materiaal, categorie B, diagnostische specimen en klinische specimen) en UN1845 (koolstofdioxide, vast of droog ijs) in Australië, Bulgarije, Estland, India, Indonesië, Israël, Kroatië, Letland, Litouwen, Nieuw-Zeeland, Oekraïne, Panama, Roemenië, Rusland*, Saudi-Arabië*, Slovenië, Slowakije, Taiwan, Turkije en Zuid-Afrika.

UN3373 en UN1845 zijn richtlijnen afgegeven door de International Air Transport Association (IATA) om veilig transport van goederen door de lucht te waarborgen. Een volledig overzicht van de goedgekeurde landen en categorieën die UPS accepteert staat op UPS.com.

Bedrijven in de gezondheidszorg en life science die waardevolle en tijds- en temperatuurgevoelige verzendingen doen van en naar de Verenigde Staten en belangrijke Europese markten, kunnen ook gebruik maken van UPS Proactive Response® Secure – een oplossing die het monitoren van de verzending combineert met risicomanagement om productbederf te minimaliseren. Deze service zorgt dat kritieke verzendingen hun bestemming bereiken, zelfs als zich onverwachte situaties voordoen en vergoedt eventuele productschade en -bederf.

Met zijn brede portfolio aan gespecialiseerde transport- en distributieservices voor vracht en kleine pakketten is UPS van waarde voor bedrijven in de gezondheidszorg. UPS’s netwerk voor de gezondheidszorg biedt ook diensten zoals temperatuurgevoelige opslag en transport, hulp bij lokale regelgeving, 24-uursmonitoring en -veiligheid, kitten en labellen evenals order management en debiteurenbeheer.

Alle diensten zijn beschikbaar via een wereldwijd IT order management platform. UPS helpt bedrijven in de gezondheidszorg om aan de strikte en vaak complexe regelgeving te voldoen, biedt flexibiliteit in een veranderende zakelijke markt en betrouwbare services aan een groeiend wereldwijd klantenbestand.