Clicky


Ladingdiefstal in Duitsland toegenomen

Ladingdiefstal in Duitsland toegenomen
12-03-2015 12:00 | Buitenland | auteur De Redactie

KEULEN(D) - Het jaarlijkse aantal ladingdiefstallen in Duitsland is tussen 2007 en 2013 flink toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Bundesambt für Güteverkehr (BAG). Uit het onderzoek blijkt eveneens dat de diefstal van diesel aanzienlijk is toegenomen in de afgelopen jaren.

De Duitse verzekeringsmaatschappijen schatten de geleden schade van diefstal voor de transportsector op ongeveer 300 miljoen euro per jaar.

Het aantal diefstallen is in Duitsland per regio verschillend. Vooral de deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen, Hessen, Nedersaksen en Beieren worden het hardst getroffen. Daarnaast zie je ook een hogere diefstalgraad in de grensgebieden, stedelijke gebieden, de regio rondom de grote havens en op transitverkeer op de snelwegen.

Het merendeel van de gemelde ladingdiefstallen vond plaats op een parkeer- of rustplaats langs de snelweg. Volgens de politie zijn de criminele organisaties goed georganiseerd en werken ze zeer gehaaid.

Verzekeringsmaatschappijen en BAG benadrukken de noodzaak voor transportbedrijven om te investeren in maatregelen die tot doel hebben de pakkans of de aantrekkelijkheid van de diefstal te verminderen voor potentiële dieven. Daarnaast is samenwerking door politie en justitie in de verschillende deelstaten en op Europees niveau van groot belang.