Clicky


Transporeon groeit hard door en zet sterk in op mobiele toepassingen

Transporeon groeit hard door en zet sterk in op mobiele toepassingen
13-03-2015 09:38 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BREDA - De Transporeon Group heeft in 2014 een dubbelcijferige omzetgroei behaald. De leverancier van diverse e-logistics oplossingen zag de bedrijfsomzet door de grens van 39 miljoen euro heen gaan. “Deze groei stemt ons uiteraard erg tevreden. We hebben onze doelen voor 2014 bereikt”, aldus Michel Haenen, Head of Sales & Marketing Western Europe. Transporeon heeft in de Benelux onder andere AkzoNobel, Nyrstar en Knauf BV als nieuwe klant mogen verwelkomen. Ook Coca-Cola Enterprises in België, Intersig en Griffith Laboratories zijn nu gebruiker van het platform.

Om nieuwe klanten te ondersteunen is zowel het Benelux-team uitgebreid, maar ook zijn er intussen naast de vestigingen in de Duitse plaatsen Ulm en Kempten al zestien andere internationale vestigingen actief. Het aantal medewerkers binnen de Transporeon Group overstijgt intussen de vierhonderd. De Duitse softwareleverancier is het bedrijf achter verladersplatformen voor algemene vrachtuitwisseling (Transporeon), tendering (Ticontract) en retailtransport (Mercareon).

Mobile Order Management

In 2014 stonden de schijnwerpers binnen de onderneming gericht op meerdere onderwerpen, maar ontwikkelingen op het mobiele vlak sprongen eruit. Zo lanceerde Transporeon de Mobile Order Management applicatie (MoM). Deze is intussen bij meerdere klanten in gebruik.

Volgens Martin Wülfert, woordvoerder van het managementteam, is het doel dat zijn onderneming nastreeft met een focus op mobiele toepassingen duidelijk: “We breiden ons productportfolio uit naar mobiele services. Smartphones en data afkomstig uit trucks worden steeds belangrijker. Ons doel is om chauffeurs te integreren in de elektronische processen en Mobile Order Management past daar perfect bij.”

De ontwikkelde app op basis van het Android-besturingssysteem is te gebruiken op smartphones en tablets en geeft de gebruiker toegang tot het Transporeon-platform.

Telematics en voorkomen roaming

Aanvullend aan MoM lanceerde de onderneming eind 2014 twee nieuwe producten. Enerzijds lanceerde het Transporeon Telematics, een softwareoplossing waarmee fleetmanagement en telematica tools beschikbaar komen voor gebruikers van de app. Anderzijds werd Freeeway gepresenteerd. Dit is een product waarmee klanten ook toegang krijgen tot aantrekkelijke tarieven en hen in staat stelt om in 39 landen mobiel aangesloten te zijn zonder bijkomende roaming kosten.

Uitbreiding Benelux-team

In de Benelux is het Transporeon team inmiddels verder uitgebreid. Sjoerd Eekelaar en Nathalie Touré zijn recentelijk in dienst getreden. Vanuit zijn functie als Global Account Director is Sjoerd Eekelaar verantwoordelijk voor de wereldwijde ondersteuning van enkele klanten. Nathalie Touré is aan de slag gegaan als Sales Assistant en zal vooral Michel Haenen ondersteunen in zijn werkzaamheden als Head of Sales & Marketing Western Europe.