Clicky


Toeristen gedood bij schietpartij Tunesië

Toeristen gedood bij schietpartij Tunesië
18-03-2015 17:11 | Buitenland | auteur De Redactie

TUNIS - TUNIS - Bij de aanval op het Nationale Bardomuseum in Tunis zijn woensdag negentien doden gevallen, onder wie zeventien toeristen. Dat heeft de premier van Tunesië, Habib Essid, gezegd. Mogelijk zijn nog twee of drie schutters die aan de aanval deelnamen op de loop.

Onder de buitenlandse slachtoffers zijn toeristen uit Polen, Italië, Duitsland en Spanje, aldus de premier. Daarnaast werden een Tunesische beveiliger en een schoonmaakster gedood.

Twee schutters zijn in een vuurgevecht met de politie uitgeschakeld, terwijl op twee of drie van hen nog jacht wordt gemaakt. Onduidelijk is nog wie zij zijn. Het museum ligt naast het parlementsgebouw, dat na de schietpartij werd ontruimd.

Tunesië is het land dat het minst gehavend uit de Arabische Lente lijkt te zijn gekomen. Het land bevindt zich op een moeizame weg richting democratie en worstelt met de aanwezigheid binnen zijn landsgrenzen van islamitische extremisten, van wie er sommigen banden onderhouden met terreurgroep Islamitische Staat of de Noord-Afrikaanse tak van Al-Qaida.

De aanval van woensdag zal een zware klap zijn voor de Tunesische toerismesector, die na de onstuimige laatste jaren juist weer opkrabbelde. (Novum/AP)