Clicky


Minister ondertekent tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen

Minister ondertekent tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen
02-04-2015 10:24 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG/APELDOORN - Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft het tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen ondertekend. De drukte op de A1 vormt al jaren een knelpunt in de spits. Het traject tussen Apeldoorn-Zuid en Knooppunt Beekbergen wordt daarom verbreed. Met deze maatregel verbetert de doorstroming van het verkeer op de A1 ter hoogte van Apeldoorn aanzienlijk. De extra rijstroken zorgen voor een snellere afwikkeling van het drukke vrachtverkeer en geven een impuls aan de bereikbaarheid van de regio. De werkzaamheden starten in 2016.

Tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen wordt de A1 aan beide zijden uitgebreid met een extra rijstrook voor in- en uitvoegend verkeer. Daarnaast wordt er een viaduct aangelegd om verkeer van de A1 uit de richting Deventer sneller en veiliger te laten doorstromen naar de A50 richting Arnhem. Dit viaduct komt in de plaats van de huidige verbindingslus (klaverblad). Als gevolg hier van zijn er aanpassingen nodig aan de westzijde van de A50 waar het viaduct op de A50 uitkomt. Daar komt een extra rijstrook tussen het knooppunt Beekbergen en verzorgingsplaats de Brink.

Geluidsarm asfalt

Op een aantal wegdelen komt geluidsarm asfalt. Het gaat om een deel van het wegvak tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen, de verbindingsweg vanuit Zwolle richting Amersfoort en een deel van de nieuwe verbindingsweg vanuit Deventer richting Arnhem.

Ter inzage

Rijkswaterstaat legt het tracébesluit ter inzage van 15 april t/m 27 mei 2015. Belanghebbenden die hun zienswijze over het ontwerptracébesluit naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen over het ontwerptracébesluit naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de bekendmaking van het tracébesluit beroep aantekenen bij de Raad van State.

Samenhang verbreding A1 Apeldoorn-Azelo

Op de A1 komt op dit moment veel vertraging voor. Het is een drukke weg die de Randstad, via Gelderland en Overijssel verbindt met het Duitse achterland. Rijkswaterstaat, de provincies Gelderland en Overijssel en regio Stedendriehoek werken samen aan de verbreding van de A1 op het traject Apeldoorn-Azelo. De verbreding is gepland in drie etappes in de periode 2016 - 2028. Hierbij wordt eerst het gedeelte tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen aangepakt.