Clicky


Extra drukte bij grensovergangen door rijverbod in Duitsland

Extra drukte bij grensovergangen door rijverbod in Duitsland
02-04-2015 11:36 | Rijverboden | auteur De Redactie

DE LUTTE - De komende dagen is het drukker dan normaal bij de grensovergangen met Duitsland. Vrijdag 3 april (Goede vrijdag) is een nationale feestdag in Duitsland. Dit betekent dat vrachtwagens zonder ontheffing niet in Duitsland mogen rijden. Rijkswaterstaat neemt maatregelen om deze drukte in Nederland van met name vrachtverkeer in goede banen te leiden.

Vrachtwagenchauffeurs worden opgeroepen de aanwijzingen voor parkeren, via borden boven en langs de weg, op te volgen. Automobilisten moeten rekening houden met volle parkeerplaatsen op weg naar de grensovergangen. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden en goed voorbereid op weg te gaan.

Rijkswaterstaat houdt alle grensovergangen goed in de gaten en zal, in samenwerking met politie, maatregelen treffen als dat nodig blijkt te zijn. Parkeren op de vluchtstrook is niet toegestaan, dus het vrachtverkeer wordt bij de grensovergang met borden geïnformeerd waar men kan parkeren.

Automobilisten moeten rekening houden met zeer volle parkeerplaatsen in de buurt van de grens. Op donderdag 2 april zijn dat de parkeerplaatsen richting Nederland die vol raken met vrachtverkeer dat nog voor 3 april Duitsland uit moet zijn. Op 3 april zijn dat de parkeerplaatsen richting Duitsland met vrachtverkeer dat zo dicht mogelijk bij Duitsland wil komen en vanaf 22.00 uur de reis door Duitsland wil vervolgen.