Clicky


Overname TNT Express levert PostNL 642 miljoen euro op

Overname TNT Express levert PostNL 642 miljoen euro op
07-04-2015 09:41 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Vandaag hebben FedEx en TNT Express gezamenlijk bekend gemaakt dat ze overeenstemming hebben bereikt middels het sluiten van een fusieprotocol over een openbaar bod door FedEx op alle uitstaande gewone aandelen van TNT Express voor een biedprijs van €8,00 per aandeel. PostNL heeft een irrevocable undertaking (onherroepelijke toezegging) getekend ter ondersteuning van het Bod.

PostNL heeft onherroepelijk toegezegd alle aandelen die hij heeft in TNT Express, zo’n 14,7%, te zullen aanbieden aan FedEx op grond van het Bod op gebruikelijke voorwaarden en voor de besluiten te stemmen die zullen worden voorgesteld tijdens de buitengewone algemene vergaderingen van aandeelhouders van TNT Express die in het kader van het Bod bijeen zullen worden geroepen (the “Irrevocable Undertaking”).

De Irrevocable Undertaking eindigt onder andere bij beëindiging van het fusieprotocol tussen FedEx en TNT Express. PostNL kan daarnaast de Irrevocable Undertaking beëindigen in het geval de raad van bestuur en de raad van commissarissen van TNT Express hun aanbeveling van het Bod intrekken indien een bonafide derde partij een bod uitbrengt dat de biedprijs met tenminste 8% overtreft en dat niet door FedEx wordt geëvenaard.

Als het Bod zal worden afgerond op de biedprijs van €8,00 per aandeel, zal PostNL ongeveer € 642 miljoen voor zijn TNT Express aandelen ontvangen. PostNL zal deze opbrengst gebruiken om zijn schuldpositie te verbeteren.