Clicky


Taiwanese e-bikefabrikant Darfon opent Europees hoofdkantoor in Eindhoven

Taiwanese e-bikefabrikant Darfon opent Europees hoofdkantoor in Eindhoven
23-04-2015 13:36 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

EINDHOVEN - Het Taiwanese Darfon heeft vandaag in Eindhoven zijn Europese hoofdkantoor voor elektrische fietsen geopend. Het bedrijf ziet Nederland als groeimarkt en toegangspoort tot de Europese markt. De officiële vestiging van Darfon is een bekrachtiging van het gunstige vestigingsklimaat van Brabant en Eindhoven in het bijzonder.

Vanuit dit Europese hoofdkantoor verzorgt Darfon de marketing, verkoop, service en distributie van e-bikes. In het Gelderse Heerde wordt een service center gevestigd.

Darfon is toeleverancier van componenten voor diverse grote IT- fabrikanten en het is de wereldwijde marktleider als producent van toetsenborden voor laptops. Het bedrijf maakt nu de stap naar de consumentenmarkt en zet zijn expertise op het gebied van accu’s, elektrische componenten en software in voor het produceren van elektrische fietsen. De lancering van het merk Votani loopt voorspoedig en half mei wordt het premium merk BESV op de markt gebracht.

Andy Su, directeur van Darfon: "Nederland biedt ons meer dan alleen maar toegang tot Europa. Wij vinden hier een goed netwerk van distributeurs, winkels en een behulpzame overheid. Daarnaast vinden we aansluiting bij design en technologie. Onze fietsen onderscheiden zich door stijlvolle ontwerpen, het gebruik van toptechnologie en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien voelen Darfon en onze medewerkers zich thuis in deze stad."

Dat beaamt ook Eelko Brinkhoff, hoofd Foreign Investments van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM): "Eindhoven heeft veel te bieden op het gebied van industrial design en technologie. Denk alleen al aan de Dutch Design Week en de Technische Universiteit Eindhoven. En de stad heeft het grootste cluster Taiwanese bedrijven in Nederland."

Het Netherlands Foreign Investment Agency, de BOM en Brainport Development hebben hard gewerkt om de IT-gigant (wereldwijde omzet van 800 miljoen dollar en 15.000 werknemers) naar Nederland te halen. Gezamenlijk hebben zij de fabrikant van e-bikes ondersteund bij onder meer huisvesting, introductie in het lokale netwerk en Nederlandse wet- en regelgeving.

Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven is zeer verheugd met de komst van Darfon. "Dit is wederom een bevestiging van het uitstekende imago dat Eindhoven heeft in Taiwan. Ik ben trots dat ik vandaag de officiële opening van dit mooie bedrijf mag verrichten. Samen met de BOM hebben wij de afgelopen maanden een hechte band opgebouwd met Darfon. Vanavond sluiten we deze dag samen met directeur Andy Su af met een fietstochtje over het Van Gogh-Roosegaarde fietspad in Nuenen", aldus Van Gijzel.

Fotos: BOM